تبلیغات
علم آمـــــــــــــــــــــوز - مطالب آبان 1388

علم آمـــــــــــــــــــــوز

وبلاگ تخصصی آموزشی علوم تجربی دوره‌ی متوسطه اول

ویژه دانش آموزان سال سوم راهنمایی

دانش آموزان عزیز با كلیك بر روی لینك زیر می توانید به یك سری از سوالات پاسخ داده و پاسخ صحیح را نیز مشاهده كنید.

                                     نمونه سؤالات المپیاد علوم تجربی مرحله اول



  • نظرات() 
  • موج

    دانش آموزان عزیز برای درك بهتر بخش موج سال دوم راهنمایی،بر روی آدرس زیر كلیك كرده؛پس از مطالعه‌ی درس آزمون ها را نیز پاسخ دهید.

                                                                              المپیاد علوم تجربی دوره راهنمایی

    همچنین برای بررسی خواص امواج و بازتاب موج های مختلف بر روی لینك زیر كلیك كرده و در صفحه‌ی باز شده مطالب جالبی را تجربه كنی.(در صفحه‌ی باز شده بر روی تصاویر و فلش ها و اعداد كلیك كنید در كل تمام قسمت ها را تجربه كنید و از آن لذت ببرید)

                                                                                                             تجربه‌ی علوم



  • نظرات() 
  • آزمایش علوم

    گاز تولید كنید! AWT IMAGE  1) هدف‌

      2) آن‌چه نیاز دارید

      3) آن‌چه باید انجام دهید

      4) آن‌چه رخ می‌دهد

      5) نكته‌هایی برای والدین و معلمان 

      هدف‌

      تجزیه‌ی آب( H2O ) به اكسیژن و هیدروژن

      آن‌چه نیاز دارید

      • دو مداد(مداد HB معمولی مناسب است، اما2= HB بهتر است)

      • شیشه‌ی خالی مربا( با گنجایشی حدود نیم لیتر)

      • قطعه‌ی مربع شكلی از كارتن به اندازه‌ای كه دهانه‌ی شیشه را بپوشاند

      • نوار چسب

      • آب

      • باتری چراغ قوه

      • نمك

      آن‌چه باید انجام دهید

      دو انتهای مدادها را نوك تیز كنید. پیش از آن كه به تیزكردن انتهای مدادها بپردازید، پاكن انتهای مداد و بخش فلزی آن را به طور كامل جدا كنید. شیشه‌ی مربا را تا زیر دهانه‌ی آن با آب پر كنید. چند قاشق چای‌خوری نمك به شیشه‌ی پر از آب بیفزایید. مربع كارتونی را به سر شیشه بچسبانید. به دقت، یكی از مدادها را از كارتن بگذرانید، به گونه‌ای كه نوك مداد به طور كامل زیر آب باشد. نزدیك سه سانتی‌متر فاصله از مداد اول، همین كار را برای مداد دوم انجام دهید. مداد اول را از نوك گرافیتی‌اش به انتهای منفی باتری وصل كنید. یعنی، یك انتهای سیم را به دور نوك مداد بپیچید و انتهای دیگر را به انتهای منفی باتری. اكنون باید یك مداد به قطب منفی و مداد دیگر به قطب مثبت باتری وصل شده باشد. انتهای دیگر مدادها، كه سیم به آن‌ها وصل نیست، باید در آب غوطه‌ور باشد. اكنون باید حباب‌هایی از نوك‌های غوطه‌ور در آب بیرون بزند.

     

    AWT IMAGE

      آن‌چه رخ می‌دهد

      شما در حقیقت یك پیل الكترولیز درست كرده‌اید. گرافیت مداد یك هادی جریان الكتریكی است. جریان الكتریكی از قطب منفی باتری به درون گرافیت جریان می‌یابد و از راه آب به قطب مثبت هدایت می‌شود. نوك گرافیتی را كه به قطب مثبت وصل است، آند و نوك گرافیتی را كه به قطب منفی وصل است، كاتد گویند. حباب‌هایی كه پیرامون آند تشكیل می‌شوند، گاز اكسیژن(O 2) هستند. حباب‌هایی كه پیرامون كاتد تشكیل می‌شوند، گاز هیدروژن(H 2) هستند. حباب‌ها نتیجه‌ی الكترولیز(برق‌كافت) هستند؛ یعنی، فرایندی كه باعث تغییر شیمیایی در پیل الكترولیز می‌شود. در این جا، تغییر شیمیایی تولید گاز هیدروژن و اكسیژن از آب است. شما ممكن است متوجه شده باشید كه پیرامون كاتد نسبت به آند حباب بیش‌تری جمع می‌شود. این حقیقت به این خاطر است كه آب از دو اتم هیدروژن و یك اتم آب تشكیل شده است: H2O . بنابراین، در برابر هر مولكول گاز اكسیژن دو مولكول گاز هیدروژن خواهیم داشت.

      نكته‌هایی برای آموزگاران و خانواده

      آب درون شیشه نباید زیاد نمك داشته باشد. اگر آب بسیار غلیظ باشد، احتمال آن وجود دارد كه گاز كلر تولید شود. افزودن فنول‌فتالین(ماده‌ای كه در برخی ضد یبوست‌ها وجود دارد) به آب درون شیشه، باعث افزایش pH در نزدیكی كاتد می‌شود. از این رو، پیرامون كاتد قرمز می‌شود. با شیره‌ی كلم قرمز نیز می توان به این حقیقت پی‌برد. شیره‌ی كلم قرمز در محل كاتد، آبی و در محل آند، قرمز می‌شود. البته، مشاهده‌ی این رویداد دشوار است، زیرا رنگ ارغوانی تیره‌ی شیره‌ی كلم، تغییر رنگ را می‌پوشاند. اگر می‌خواهید حباب‌های بیش‌تری تشكیل شود، باتری‌های بیش‌تری اضافه كنید.

      این آزمایش را روی صفحه‌ی نمایشگر رایانه‌ی خود انجام دهید

    برگرفته از سایت:جزیره دانش



  • نظرات() 
  • بیماری آنفلوآنزای جدید (نوع A)

     

    اطلاعات كلی در مورد بیماری آنفلونزای جدید (نوع A )

    • *       بیماری  آنفلوانزای جدید یك نوع بیماری ویروسی واگیردار میباشد كه در صورت بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی می تواند  در مدت كوتاه منجر به ابتلای افراد زیادی از جامعه شده واین همه گیری عواقب اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی فراوانی در بر  خواهد داشت
    • *       ویروس آنفلوانزای جدید در هنگام سرفه یا عطسه وحتی صحبت كردن از طریق هوا به دیگران منتقل می شود.
    • *       افراد سالم با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به آنفلوآنزا آلوده شده اند به این بیماری مبتلا می شوند.
    • *       افراد مبتلا به آنفلوانزای جدید قبل و بعد از شروع  علائم میتوانند بیماری را به دیگران انتقال دهند.
    • *       عامل بیماری آنفلوانزای جدید می تواند روی اشیاء 2 تا 8 ساعت ‌زنده باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل نماید.
    • *       براساس مطالعات موجود، اكثریت افراد مبتلا به بیماری آنفلونزای جدید در سنین نوجوانی وجوانی بوده اند، پس نقش آموزگاران و مربیان و اساتید در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا و جلوگیری از انتشار سریع آن در جامعه بسیار مهم می باشد. 
    • *       در افرادی زیر در صورت ابتلا به بیماری آنفلوآنزای جدید عوارضی چون تنگی نفس، ذات الریه ، تشنج ، اختلال هوشیاری و.. .بیشتر از سایر افراد خواهد بود:
    • *        اشخاص بالای 65 سال و كودكان زیر 5 سال.
    • *        مبتلایان به بیماریهای مزمن ریوی، قلبی، و آسم دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی ونیز افراد خیلی چاق.
    • *        زنان باردار .
    • *        ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن.

    علائم بیماری

    در مورد علائم بیماری آنفلوانزای جدید (A) لازم است به خاطر داشته باشیم كه:

    • *       مهمترین علائم بیماری تب، گلودرد، سرفه، سردرد می باشد.
    • *       علائمی مثل لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی، همچنین اسهال، استفراغ نیز در بعضی از بیماران مشاهده می شود.
    • *       کو دکان کم سن و سال مثل شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلوانزای جدید ممکن است علائمی از تب و خواب آلودگی، تشنج، بی قراری، عدم نوشیدن مایعات، استفراغ های مکرر، تغییر رنگ پوست به طرف کبودی، تنفس سریع داشته باشند.

    اقدامات پیشگیری

         برای اینکه به بیماری انفلوانزای جدید مبتلا نشویم  لازم است:

    • *       روزانه دستهای خود را با آب وصابون بشوییم ویا با محلول های ضد عفونی كننده تمیز كنیم .بدین منظور ضروری است در هر بار شستن دست ها، این عمل را دوبار تكرار نمائید.
    • *       از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خودداری کنیم، چون باعث انتقال ویروس می شود.
    • *       در صورت امكان از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلوانزا دارند حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیریم.
    • *       بیاد داشته باشیم که اشیایی مانند تلفن، صفحه كلید كامپیوتر، دستگیره درها و... هم می توانند انتقال دهنده ویروس آنفلوانزای جدید باشند. بهتر است از  تمیز بودن آنها مطمئن شویم.
    • *       توصیه می شود از اسباب بازی های قابل شستشو برای كودكان استفاده شود و استفاده از اسباب بازی های پارچه ای و پشمی خودداری شود.
    • *       در صورت امكان از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنیم یا مدت آن را كاهش دهیم.
    • *       با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز  برای حداقل هر بار 10 دقیقه  به تهویه مناسب محل کار، محل زندگی، و کلاس درس و یا ... كمك كنیم.
    • *       خانواده، دوستان و همكاران خود را تشویق كنید تا رفتارهای پیشگیری كننده را رعایت نمایند.

     اقدامات مراقبتی در  بیماران مبتلا به آنفلوآنزای جدید

    • *       استراحت کردن، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب، و استفاده از استامینوفن به عنوان تب بر بهترین راه درمان بیماری آنفلوانزای جدید است.
    • *       برای کاهش تب ناشی از آنفلوانزا فقط از قرص استامینوفن به میزان تجویز شده استفاده کنیم.
    • *       اکیداً توصیه می شود برای  کاهش تب ناشی از انفلوانزای جدید از مصرف آسپرین خودداری شود.
    • *       در صورت مشاهده تب و خواب آلودگی در كودكان زیر دو سال، سریعا به پزشك مراجعه شود.
    • *       مبتلایان به آنفلوانزای جدید به ویژه دانش آموزان مدارس و دانشجویان میتوانند 24 ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک به محل کار یا كلاس درس حضور یابند.
    • *       واکسن آنفلونزای فصلی روی بیماری آنفلوآنزای جدید موثر نیست ولی تزریق آن برای افراد پرخطر توصیه می شود.
    • *       در صورت مشاهده علائمی چون تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی بدن احساس خستگی، همچنین اسهال و استفراغ در خود.
    • *        به پزشك مراجعه نماید.
    • *        هنگام عطسه و سرفه، جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیریم بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و یا در  سطل زباله بیندازیم.
    • *        اگر از دستمال پارچه ای استفاده می کنیم  روزانه دوبار آن را شسته  و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی بگذاریم.
    • *        ضروری است در هنگام  عطسه یا سرفه از بردن  کف دستهایمان در جلوی دهان و بینی خودداری كنیم زیرا  این مسئله باعث می شود:

    1.       عامل بیماری روی دست 2 تا 8 ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می زنیم منتقل شود.

    2.       با دست آلوده به صورتمان دست زده یا چیزی را می خوریم که دوباره ویروس را به بدن ما وارد می کند.

    3.       با تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره درب ها دست می زنیم و عامل بیماری به آن منتقل و می تواند دیگران را آلوده کند.

    • *       اگر بلافاصله دستمال در اختیار ندارید حداقل بجای کف دست، آستین یا لباستان را جلوی دهان وبینی بگیرید.
    • *       استفاده از ماسک جهت پیشگیری در این نوع آنفولانزا توصیه نمی شود.
    • *       خانم های شیرده که علائم آنفلوانزا دارند بهتر است هنگام شیردادن، از ماسک استفاده کنند و یا دستمال جلوی بینی خود قرار دهند.
    • *       در صورت مشاهده علائم تنگی نفس، اشكال در نفس كشیدن، حال عمومی بد و یا تب بالای بیش از سه روز در مبتلایان به آنفلوانزای جدید، بیمار می بایست هر چه سریع تر توسط پزشك معاینه شود.
    • *       در کودکان مبتلا به آنفلوانزا در صورت تنفس سریع و سخت، تشنج و یا تداوم تب باید به پزشک مراجعه نمود.

     

                                                                    برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی آنفلوانزای نوعAوزارت بهداشت ودرمان



  • نظرات() 




  • عباس رزاقی


    آخرین پست ها


    آمار وبلاگ

    • کل بازدید :
    • بازدید امروز :
    • بازدید دیروز :
    • بازدید این ماه :
    • بازدید ماه قبل :
    • تعداد نویسندگان :
    • تعداد کل پست ها :
    • آخرین بازدید :
    • آخرین بروز رسانی :